Založ si blog

Pán Krajniak haló,haló zobuďte sa. Prečo???

Nuž preto, že sú tu ľudia, ktorí si nemôžu zohnať prácu v tejto psej dobe a vy nerozmýšľate, ako im pomôcť! V prvej vlne ste rozšírili dĺžku poberania podpory v nezamestnanosti o 4 mesiace, ale iba do augusta 2020. Nebolo to moc rozumné, ale dobre, aspoň niečo. Malo sa zaviesť predĺženie všetkým o aspoň mesiac či dva a nie ako vy že jeden bral 10 mesiacov a druhý 6. Toto nebolo fér. No prišla druhá vlna a podpora nezamestnaným končí po 6 mesiacoch. Možnosť zamestnať sa je viac násobne horšia, ako na jar 2020. Prosím zamyslite sa a skúste navrhnúť predĺženie podpory. Celá vláda sa chváli ako pomáha, ale ako??? Krachujú zamestnávatelia prepúšťajú ľudí, lebo vláda nedostatočne pomáha. Kde sú miliardy určené pre ľudí na pomoc v covidovej kríze??? Nenájde sa pre tých, ktorí trpia stratou zamestnania nie vlastnou vinou, nejaká čiastka??? Hádam sme ich všetky pretestovali???

Teraz je dôležité, aby neprišli o byty, domy či iné statky. Bankám sa odpustili odvody a banky aj tak, naďalej zdierajú národ. Dajte nezamestnaným šancu na prekonanie aj tejto druhej vlny. Trebárs tým, že by poberali znížené dávky podľa možností financií. Majú stratiť všetko, čo nadobudli za 35 až 45 rokov práce???

Zoberme si príklad z Čiech z roku 2020 :Ľudia do 50 rokov majú podporu 5 mesiacov, od 50 do 55 rokov 8 mesiacov, nad 55 rokov 11 mesiacov. Takto rozmýšľajú bratia češi, myslím si že správne. Vždy sa skôr zamestná mladý človek ako starší, to už dávno vieme. Nenechajte nezamestnaných napospas tejto dobe.

Keď, už ľudia nebudú mať kam uhnúť, pôjdu oproti a to bude koniec demokracie na SVK.

Poznámka: Toto je uvedené po ukončení predĺženia v auguste 2020 na stránke ministerstva práce,sociálnych vecí a rodiny SR. Verím, že sa toho budú držať.

Vláda Slovenskej republiky bude môcť v prípade potreby, napríklad v prípade pretrvávajúceho nepriaznivého vývoja na trhu práce z dôvodu výrazného predĺženia krízovej situácie, môcť upraviť podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti (vrátane predĺženia a ukončenia podporného obdobia) nariadením.

Doplnenie výsledkov premiérovho skríningu + ako to vidím ja.

27.01.2021

Neviem od koho dostáva premiér výpočty ohľadne testovania, ale odo mňa nie. Množia sa ohlasy na zlé tabuľky premiéra za rôzne mestá,dediny. Je to amaterizmus či zámer? Neviem, sami posúďte a zamyslite sa : Po sobote boli výsledky v nedeľu na obed paráda tak rýchlo. Na testovanie prišlo 1.3 milióna občanov,večer už boli súčty aj z celého týždňa asi 1,8 mil. Koľko [...]

Etalón našej spravodlivosti pani ministerka

17.01.2021

Pred chvíľou som dopozeral pravidelnú reláciu ,,Na telo“ nemám rád moderátora, ale čo už. Napriek jeho tendenčnosti, som to dopozeral do konca. Okrem toho že tá pani ministerka vyhlásila, že neodstúpi ma zaujala aj jej odpoveď na tri otázky kde sa odpovedá ÁNO-NIE. Otázka 2 znela: Má Igor M. vrátiť vysokoškolský diplom? Odpoveď ministerky spravodlivosti nášho [...]

Čudné výsledky z Trenčianskeho testovania

26.12.2020

Dnes som si prečítal hodnotenie testovania v Trenčíne: Úspešnosť testovania AG testami je 99,8 % (fíha),čo uverejnili skoro všetky médiá. Po prečítaní zadávajúcich údajov z čoho vypočítali tú veľkú úspešnosť AG testov mi môj sedliacky rozum pošepkal ,,nejak im to nesedí“. Tak sa obraciam na Vás pomôžte mi s rátaním. Zadanie príkladu je: 560 pozitívnych [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 19071x
Priemerná čítanosť článkov: 4768x

Autor blogu

Kategórie